Personale

Hermann Frank Meyer
i lindur më 1940 në Hannover; +12.04.2009 in Riepholm, Kreis Visselhövede; i diplomuar si ekonomist i mardhënieve me jashtë; qëndron për punë dhe studime në Spanjë, Nigeri, Francë, Zvicër, Sh.B.A dhe Belgjikë; vendoset prej 1966 në Bruksel, ku drejton një qendër europiane të një kompanie amerikane, dhe ndërton firmën e tij qysh prej 1980 për prodhimin e makinave të detaleve; i angazhuar intensivisht me historinë e kohëve të sotme me fokus Greqinë dhe në lidhje me këtë, ka publikuar shumë dhe ka bashkëpunuar për dokumentacione televizive. I martuar, me tre fëmijë dhe tre nipër; përshkues rrugësh të gjata dhe atlet; më 1968 bashkëthemelues i Amnesty International, Belgjikë; më 2002 emërohet si qytetar nderi i bashkësisë së Kommenos, Greqi; më 2005 i akordohet nga presidenti federal Johannes Rau “Kryqi i Meritës Federale”.

© H.F. Meyer 2007 |