Botime


Lutemi klikoni tek shigjeta për detaje te mëtejshme.


Blutiges Edelweiß. Die 1. Gebirgs-Division im 2. Weltkrieg
(Alpinët Gjakatarë.Divizioni i I-rë Malor në Luftën e II-të Botërore)
Historia e Divizionit të I-rë Malor dhe e Korpusit të XXII –Ushtarak- Malor.

Von Wien nach Kalavryta. Die blutige Spur der 117. Jäger-Division durch Serbien und Griechenland
(Prej Vjenës në Kalavrita. Shtegu i përgjakshëm i Divizionit të 117 nëpërmjet Serbisë dhe Greqisë)
Shtegëtimi i Divizionit të Wermahtit nëpër Serbi përnë Peloponez u karakterizua nga luftimet me partizanët dhe ekzekutimit të robërve, veçanërisht masakra në Kalavritë.

Kommeno
Në 13 Gusht 1943 në fshatin epirotas Komneno u vranë me gjakftohtësi 317 civilë nga antarët e Divizionit të I-rë Malor.

Vermißt in Griechenland. Schicksale im griechische Freiheitskampf 1941-1944
(Të humbur në Greqi. Fatet njerzore në luftimet për lirinë e Greqisë,1941-1944)
Për më shumë se çerek shekulli autori kërkoi për fatin e babait të tij i cili u vra prej partizanëve Grekë në 1943 dhe u shpall i humbur nga Wermachti.

Auch Brücken haben ihr Schicksal
(Urat kanë gjithashut fatin e tyre)
Në Qershor 1943 Komandot Britanike hodhën në erë në Aspos rrugën midis Selanikut dhe Athinës.Kjo rrugë furnizimi për forcat e Aksit në jugë të Greqisë dhe në ishujt u pre për javë të tëra.

Die Erinnerungen des Hans Wende
(Kujtimet e Hans Wende)
Të funksionuarit e strukturës komanduese të Grup Armatës E në Greqi shpjegohet dhe janë mbyllur boshllëqet e njohurive të Kurt Waldhajmit.

Mousiotitsa - Kommeno - Lyngiades
(Musiotica-Komneno-Lingiadhes)
Qindra civilë janë vrarë gjatë 1943/1944 nga ushtarët e Divizioni të I-rë Malor


© H.F. Meyer 2007 |